Benim Lezzet Dünyama Hoşgeldiniz

Benim Lezzet Dünyama Hoşgeldiniz
Sevinç'in Lezzet Defterine Hoşgeldiniz !

Sevinç'in Lezzet Defterine hoşgeldiniz!

Yeni Lezzetlerde buluşmak dileğiyle!...

18 Ekim 2012 Perşembe

Profiterol

Merhabalar profiterol sevmeyen varmı!?.. Sanki cevapları duyar gibiyim!!!.. :-)) Bu çocukluğumun güzide tatlısını ben yıllardır pek bi' beğenerek afiyetle yerim.Yedikçede mutlu olurum. Mutluluk hormonlarım adeta zirve yaparlar!..♥ Mutluluk hormonu olarak bildiğimiz serotonin o yediğim anda ölçülse kaç çıkar bilemiyorum.Serotonin insanlarda mutluluk, canlılık hissi artıran hormanlardan biridir!..Geçenlerde çok canımı sıkan olaylar üst üste gelince kendimi tatlı tariflerine gömdüm.İlk defa deneyeceğim tariflere göz gezdirirken, karşıma profiterol çıktı.Genelde hepimiz bunu dışardan hazır almayı tercih ederiz.Sanki evde denemek çok zor gibi gelir.Ama sanıldığının aksine yapınca çokta kolaymış dedim.Gözümü karartıp ona yoğunlaştım. Tabii gene beni bir heyecan sardıki off sormayın gitsin.Olsun ben yeni şeyler denerkenki heyecanımı seviyorum.Sonuç ne olursa olsun,insan deneyerek öğreniyor!..Sizlerde deneyin, çıkan sonuçtan keyif almaya bakın.İlkinde olmazsa üzülmeyin, bir dahaki sefere inanın çok daha iyisini yapabilirsiniz!..
Ben kendime mavi tabak kullandım.Neden derseniz; mavi tabaklarda yediğimizde iştahımızın kapandığı, fazla yiyemediğimiz bazı renk uzmanlarınca söylenmekte!.. ;-) Ne kadar doğrudur bilemiyorum!..
Malzemeler; 1 su bardağı su, 1 su bardağı un,125 gr. tereyağ, 3 adet yumurta.
Kreması; 2,5 su bardağı süt,3 yemek kaşığı un, 1,5 çay bardağı toz şeker, 1 adet yumurta,1 paket vanilya.
Üzerindeki sos içinse; 1 paket hazır çikolata sosu yada benmari usulü eritilmiş 80 gr. bitter çikolata.
Yapılışı; Küçük bir tencereye 1 su bardağı unu ve tereyağını koyup,kaynatın.Daha sonra 1 su bardağı unu eleyerek,karıştırın. 2-3 dakika karışımınızı sürekli karıştırarak pişirin.Ocağı kapatın.10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin.Hamurunuz biraz dinlendikten sonra yumurtaları teker teker hamura yedirerek ekleyip,iyice karıştırın.Her yumurtayı ayrı ayrı ekleyin.*Püf noktalarından en önemlisi bu!..Yapışkan bir hamur elde edeceksiniz.10 dakika dinlendirin.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde parçalar alarak, aralarında boşluk olacak şekilde yerleştirin.180 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin.
Kreması; Vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye koyup,pişirin.Ocaktan alıp içine vanilya ekleyin.Pişen hamurları ikiye bölüp, içlerine hazırladığınız kremayı ister sıkma torbası ister tatlı kaşığı yardımıyla doldurun.
Üstü için hazır çikolata sosu yada benmari usulü eritilmiş bitter çikolatayı hazırlayıp,üzerine gezdirerek dökebilirsiniz.
Süslemek için fıstık, ceviz,hindistancevizi rendesi ve nane yaprağı yeterli olacaktır,zevk sizin!..
Afiyetler olsun!..

3 yorum:

  1. Yorumlarınız benim için önemli,lütfen görüşlerinizi paylaşınız!..

    YanıtlaSil
  2. görünümü itibariyle ağızları sulandırıyor

    YanıtlaSil