Benim Lezzet Dünyama Hoşgeldiniz

Benim Lezzet Dünyama Hoşgeldiniz
Sevinç'in Lezzet Defterine Hoşgeldiniz !

Sevinç'in Lezzet Defterine hoşgeldiniz!

Yeni Lezzetlerde buluşmak dileğiyle!...

31 Ekim 2012 Çarşamba

Hamur Kasesinde köz patlıcan ve biber salatası!

Önceki tarifimde sizlere verdiğim hamurdan kase ve kaşık şimdi görüldüğü üzere yemeğimin yanına eşlik etti.İçine koyup yerleştirdiğim salatamın tarifi oldukça kolay ve lezzetli.Eminim herkes yapmıştır!..
Yemeğimin tarifinide sizlere sonraki tarifte kısaca vereceğim.Belki bilmeyenler vardır!.. :-)
Malzemeler; Közlenmiş bostan patlıcanı ve kırmızı biber, akdeniz yeşillikleri, zeytinyağı(Ayvalık'tan), kıvırcık yada göbek salata,mor(kırmızı)soğan,tuz, limonsuyu,sumak!
Yapılışı; Yıkanmış kurulanmış patlıcan ve kırmızı biberleri köz tenceresinde her tarafını közlüyoruz.Patlıcana közlemeden önce üstüne çizikler atıyoruzki içide közlensin, çiğ kalmasın! Sirkeli suda yıkayıp iyice kurutduğumuz akdeniz yeşilliklerimizi ve kıvırcığı bıçakla değil, ellerimizle parçalayıp salata kasemize alıyoruz.Közlenene patlıcanları,biberleri evde kesekağıdı varsa içine koyuyoruz.Böylelikle kabukları çok daha kolay soyuluyor.Soğanlarımızı küçük küp şeklinde kesip,tuzla ovuyoruz.Patlıcanları ve kırmızı biberleri küçük küçük doğruyoruz.Yeşilliklere katıyoruz.Tuzunu,limonsuyunu,zeytinyağını karıştırıp,salatamızın üstüne gezdirip,iyice harmanlıyoruz!..İstenirse sumakta koyulabilir.Yaptığımız kaselere koyup servis yapıyoruz.
Afiyetler olsun!..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder