Benim Lezzet Dünyama Hoşgeldiniz

Benim Lezzet Dünyama Hoşgeldiniz
Sevinç'in Lezzet Defterine Hoşgeldiniz !

Sevinç'in Lezzet Defterine hoşgeldiniz!

Yeni Lezzetlerde buluşmak dileğiyle!...

11 Ekim 2012 Perşembe

Kepekli Pişi!

Efendim ben hamur işlerini pek bi' severim. ahhh bu kilo sorunları olmasada rahat rahat yiyebilsek değil mi ama?!... ☻  Arada kendimi ödüllendirip kendime böyle güzellikler yapmayı seviyorum. Doğrusu vücudum bana neyi istediğinin sinyallerini gönderiyor!...Bünye bu işte, ne yapalım can istiyor!...Bu gibi durumlarda nefsinizi körlemek için azda olsa tadına bakıp, kendinizi tatmin edebilirsiniz,ben öyle yapıyorum! ☺
Özellikle hamur işlerini tercih ettiğimde yanında muhakkak yeşillikler olmasına dikkat ediyorum!...Bu güzel tarifi ; Aydan Üstkanat'dan Pişi Facebook'ta Sevgili Aydan Üstkanat hanımın sayfasında gördüm,beğendim ve yapmaya karar verdim. İlk defa pişi yapacağım için oldukça heyecanlandım!Kepekli oluşu bana cazip geldi!...Kendilerine çok teşekkürler ediyorum!

Malzemeler; 
  • 1 yumurta,
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu, 
  • 2 yemek kaşığı yoğurt, 
  • 2-2,5 su bardağı kepekli un, 
  • yarım çay bardağı süt!

Yapılışı; Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp, yumuşak bir hamur elde edilir.Daha sonra unlanmış tezgahta merdane yardımıyla ne ince nede kalın olmayacak şekilde açılır.Kalıp yardımıyla kesilir.Ben su bardağını kullandım.Yağın ısısınıda ayarlayıp,hamurları yakmadan kızartıyoruz.Kağıt havlu serdiğimiz geniş tabağa alıyoruz.
*Burada yağın asla yanmamasına gereğinde fazla sıcak olmamasına dikkat ediyoruz!*

*Afiyetler olsun!. ☺




2 yorum:

  1. Elinize sağlık, bende deniycem bu tarifi bakalim nasil olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım dener, görüşlerinizi belirtirsiniz !
      Şimdiden afiyetler olsun, teşekkürler ☺

      Sil