Benim Lezzet Dünyama Hoşgeldiniz

Benim Lezzet Dünyama Hoşgeldiniz
Sevinç'in Lezzet Defterine Hoşgeldiniz !

Sevinç'in Lezzet Defterine hoşgeldiniz!

Yeni Lezzetlerde buluşmak dileğiyle!...

30 Ekim 2012 Salı

Dondurma Külahında Kek-2

Eveeet şimdi ikinci denemenin tarif ve görüntüleri geliyor!..Bundaki değişiklik ise; içinde nar, haşhaş ve tarçın olması,üstünede fındık kırıntıları...
Nar ayıklama işini Sevgili eşim üstlendi.Nar ayıklarken biliyorunuz heryer kırmızıya boyanıyor!.. Ama gülü seven dikenine katlanır. Madem bu kadar faydalı bir meyva azıcıkta olsun bu zorluğu görmemek, elde edeceğimiz güzelliği, lezzeti doya doya yaşamak için o kadarına katlanabilirz!..Mucize gibi bir meyvenin faydalarını anlatmaya kalksam olmaz, siz eniyisi buradan NAR ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz! Ben okudukça dahada sevdim♥
Özellikle antioksidan bir meyva oluşu, vücudumuzun savunma sistemini güçlendirmesi nedeniylede, yavaş yavaş havaların soğumasından hastalıklara karşı bağışıklığı artırıcı özelliği ön plana geçiyor!..
Malzemeler; 2 adet yumurta, 1 su bardağı şeker, 125gr. eritilmiş tereyağ, 3 adet ezilmiş muz, yarım su bardağı ayıklanmış nar, 2 su bardağı elenmiş un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1'er çay kaşığı dolusu tarçın ve haşhaş,1 paket antepfıstıklı çikolata.
Sosu; 1 paket krema (Pınar), 1,5 paket bitter çikolata, hindistancevizi rendesi, fındık kırıkları, fıstık ve nar!
Yapılışı; Yumurtaları şeker ile iyice çırpıyoruz. İçine tereyağını ekleyip, muzlarıda karıştırıyoruz. Kalan tüm kuru malzemeleri(un,kabartma tozu, vanilya,tarçın,haşhaş) ekliyoruz, hafifçe karıştırdık mı narıda katıyoruz,irice kıyılmış fıstıklı çikolatayı ekledikten sonra külahlara dolduruyoruz.

175 derecede 20-25 dakika kızarana dek pişiriyoruz. Fırından çıkarıp 10 dakika soğumaya bırakırken sosunu yapıyoruz. Krema kaynama noktasına gelince ocaktan alıp, çikolataları içen katıyoruz.Devamlı karıştırarak erimesini sağlıyoruz. Külahları bu sosa bandırıp, buluyoruz. Buzdolabında donması için bir 10 dakika daha bekletiyoruz!
Üstlerine istediğiniz evde ne süsünüz varsa onu kullanabilirsiniz.Biz bu sefer fındık kırıntıları kullandık.Narlarla servis yaptık, tercih sizin damak ve göz zevkinize kalmış.
Bu güzelliği şiddetle denemenizi öneririm. Yiyenlerin keşke o anını paylaşabilsem, yüzlerindeki ifadelerini, o tatmin anlarında görmenizi isterdim!!! ☺ Herkese şimdiden afiyetler olsun!..
*Bu paket yaptıklarımda afiyetle yola çıktı!.. Tamay'cığım umarım beğenmişsinizdir!!!♥ ☺














4 yorum:

  1. bunlar harika ötesi.tam okuldan gelmiştim bi baktım evde bu cici şeyler çaylada bi güzel gittiki anlatamam yani.tekrar ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Canım benim afiyet bal,şeker olsun! Daha değişiklerinide fırsat bulursam yapıcam!..☺

    YanıtlaSil
  3. Merhaba ben bu tarifi denedim fakat kek hamurum külahın altından aktı..

    YanıtlaSil
  4. Tarifi tam ölçüleriyle deneyip,külahlarınızın altınıda tam oturtduğunuzda problem olmayacağını düşünüyorum.Siz külahlarınızı fazla doldurduğunuzda da alttan patlamış olabilir!

    YanıtlaSil