Benim Lezzet Dünyama Hoşgeldiniz

Benim Lezzet Dünyama Hoşgeldiniz
Sevinç'in Lezzet Defterine Hoşgeldiniz !

Sevinç'in Lezzet Defterine hoşgeldiniz!

Yeni Lezzetlerde buluşmak dileğiyle!...

20 Ekim 2012 Cumartesi

Çikolatalı & Vişneli Cupcake!

İşte size son zamanlarda heryerde ''Cupcake'' çılgınlığına benim tarifimle azda olsa dur diyebileceğiniz denemem!!! ☻ Bazı yerlerde Amerikan orjinli bir tür tatlı çeşidi yada kekin üstüne kremayı artistik bir şekilde sıkma sonucu elde edilen küçük kekcikler diye geçmekte!..
Bu aralar herkes değişik cupcake tariflerini paylaşırken; bende hemen kendimce buna bir katkım olsun istedim. Benimkinin içinde vişne var!..Şimdi  diyeceksiniz vişne zamanı değil.Ben bunu ağustos ayının başlarında denedim. Paylaşmak için yaz aylarını bekleyemedim. Ahh benim bu aceleciliğim... ☺ 
Bu bomba bi' lezzet !.. Sizde yapıp,tadına bakınca aynı düşünceye sahip olacağınızı düşünmekteyim.
Şimdi tarife geçelim.Oldukça kolayca hazırlanabilecek bir cupcake!
Malzemeler; 1 adet yumurta, 60gr. tereyağ, 1 su bardağı elenmiş un, 3/4 su bardağı süt, 1 su bardağı şeker, 30gr. kakao, 1 çay kaşığı karbonat, 1 paket vanilya, 1 çay kaşığının yarısı kadar tarçın, 1 çay kaşığı haşhaş, 2 dolu yemek kaşığı çok ince dövülmüş fındık, 1 avuç dolusu çekirdekleri ayıklanıp, çıkarılmış vişne.Üzerine 150gr. bitter çikolata ve kakaolu fındık kreması.
Yapılışı; Tereyağ,vanilya ve şeker mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.Kakao, elenmiş un, karbonat, tarçın, haşhaş, fındık ve süt eklenir.Yumurta ayrı bir kasede çırpılır.Diğer karışıma eklenir. Vişnelerde konduktan sonra şöyle hafifçe karıştırılır. Yağlanmış muffin kalıplarına eşit şekilde paylaştırılır.İstenirse şöylede yapılabilir.Muffin kalıplarının içine yağlı kağıt yada şimdilerde heryerde bulabileceğiniz cupcake kalıpları konularakda yapılabilir. 180 derecede 30-35 dakika pişirilir. Soğuması için tel ızgarada bekletirseniz kalıptan çıkarması çok daha kolay olur. Soğuduktan sonra üzerine bıçakla fındık kreması sürülür. İstediğiniz şekilde süsleme yapabilirsiniz.Biz birçok şekilde servise hazırlayıp, fotoğrafladık.Pudra şekeride serpip, dondurma ve meyvalarla servis edebilirsiniz.Yada sebze soyucusu ile çikolatadan kıvrımlar yapılarakta üzerine dekor yapılabildiğiniz gibi gerisi sizin hayalgücünüze, yaratıcılığınıza kalmış.Zevk sizin!!!..
Afiyetler olsun!





3 yorum:

  1. Tamay'cığım senin kadar harika olmasalarda beğenmenden çok mutluluk duydum♥

    YanıtlaSil
  2. görünen köy kılavuz istemez ama :)

    YanıtlaSil