Benim Lezzet Dünyama Hoşgeldiniz

Benim Lezzet Dünyama Hoşgeldiniz
Sevinç'in Lezzet Defterine Hoşgeldiniz !

Sevinç'in Lezzet Defterine hoşgeldiniz!

Yeni Lezzetlerde buluşmak dileğiyle!...

24 Ekim 2012 Çarşamba

Kırmızılı Kek! (Kalbimin Köşesi)

Merhaba uzun zamandır tarif yazamadım!.. Arayı yakında kapatacağım, bir sürü tariflerim birikti!.. Eveet bir bayram daha geldi.Yarın Kurban Bayramı!.. Bu bayramlar benim içimi burkutuyor!.. Aramızda olmayanları düşününce başta ''Sevgili Babacığım'' olmak üzere hepsini rahmetle anıyorum!.. Onların eksikliği, boşluğu insanı çok fazla hüzünlendirip, anılarımı canlandırıyor!.. Hayat böyle bir varsın, bir yoksun!.. Sevdikleriniz hayattayken kıymetini bilin, kaybetince hiçbiri geri gelmiyor, bayramda gidip, ziyaret edip, güzel anılar biriktirip geriye bırakın!..
Sizleri daha fazla üzmek istemem. Bu keki bayram için annemlere yaptım. Umarım beğenirler!!! ☺
Kekimi paketlemeden sizlere fotoğraflarını göstermek istedim!.. Tabii bir dilimde tadına baktım. Bakmadan olmaz!.. ☻
Bu arada hamurdan kalan malzemeyide ziyan etmedim.Muffin kalıplarına döktüm, mini kekler oldu.Yani kısacası bir taşla iki kuş misali diyelim.. ☻
Bunların arasına incir ve armut parçaları yerleştirdim!..
Şimdi yapılışına geçelim!.. Bu kekin içinde neler yokki???.. Özellikleri; içinde çavdar unu kullandım.Deneme sonucu fotoğraflarda görüldüğü gibi. Belki içine üzüm, ceviz v.s. kullanılabilirdi. Neyse artık bi' dahaki sefere!.. ☻
Malzemeler; 4 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 1su bardağı şeker, 1/2 su bardağı sıvıyağ, 2 yemek kaşığı tereyağ, 2 yemek kaşığı yoğurt, 2,5 su bardağı elenmiş un, 1/2 su bardağı çavdar unu, 2 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi, 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı tarçın, çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası, 1 çorba kaşığı damla çikolata, 1 yemek kaşığı çam fıstığı tozu, 2 yemek kaşığı ince dövülmüş fındık, yarım armut küp küp doğranmış, 2 adet incir, üstüne nutella, pasta süsü ve çikolata sosu. Ve pasta tabanının bir katı kalpli kalıpla şekil yapılacak. Kekimizin ortasına yerleştirilecek!
Yapılışı; İlk önce yumurtaları çırpıp, şekeri ekliyoruz.Onuda iyice çırptıktan sonra sırasıyla sütü,yağı,yoğurdu,tereyağını katıyoruz. Sıvıları çırptıktan sonra kuru malzemeleri koyup, karıştırıyoruz.Unlar elenmiş olmalı.Onlarda şöyle; Un, çavdar,irmik,hindistancevizi rendesi,vanilya,kabartma tozu, tarçın,karbonat,yulaf ezmesi hepsi sıvılara eklenecek!!! Yağlı kağıt koyduğumuz kalıba alt tabanı az miktarda dökülüp,yayılacak.Pasta tabanından kalpli kalıpla çıkardığımız parçalar yerleştirilip,kalan hamur dökülecek.Üstüne armut ve incir parçaları ve fıstık konup, alta doğru hafifçe karıştırılacak!
Kalan hamuruda muffin kalıplara bölüştürdüm. Arasına incir ve armut, üstünede damla çikolata ve fındık koydum! Daha önceki fotoğraflar incelendiğinde nasıl olduğu görülmekteler!
180 derecede muffinleri 25-30 dakika, kekide 40-45 dakika pişiriyoruz!..Dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarıyoruz.
Kek ılınınca üstüne nutella sürüp,fıstık ve pasta süsü ile süsleyip, servis edebiliriz! İsteyen bir süzgeç yardımıyla pudra şekeride serpebilir!..
Afiyetler olsun,!
Herkese mutlu bayramlar!!!
Bu tarifimde sizlere bol bol fotoğraflarını kullandım.Bayram için bunları sizlerle paylaşıyorum.Herşey tüm ayrıntılarıyla görülsün, istedim!.. Kalbimde kekin içinde yana yattı.Buna aslında ''Kalbimin Köşesi'' adınıda verebilirim!!! ☺☻


2 yorum:

  1. Hakikaten hem görüntüsü hemde lezzetiyle gönlümü ve damağımı fetheden nefis bir kek bu!.. Ellerine sağlık!. ☺

    YanıtlaSil