Benim Lezzet Dünyama Hoşgeldiniz

Benim Lezzet Dünyama Hoşgeldiniz
Sevinç'in Lezzet Defterine Hoşgeldiniz !

Sevinç'in Lezzet Defterine hoşgeldiniz!

Yeni Lezzetlerde buluşmak dileğiyle!...

30 Ekim 2012 Salı

Dondurma Külahında Muzlu Kek-1

Herkese yürekten merhabalar, kucak dolusu sevgiler!!!...
Sizlere bomba bi' tarifim var!..2-3 günlük aradan sonra tekrar bloğuma bu tarifi yüklemek ve sizlerle paylaşmak için sabırsızlandım, içimi nasıl güzel bir heyecan kapladı anlatamam!!! veeee şimdi yaz aylarının başında denediğim ben dahil tüm tadanların hem görüntü hem lezzet açısından fazlasıyla inanın abartı değil(!) ☺ tatmin oldukları bu güzelliği sizlere sunmaktan mutluluk duyuyorum! Yazarken bile heyecanım had safhada!!! Bazen cümlelerimi yazarken kendi heyecanımı anlatmamda zorlanabiliyorum.İçimdeki çoşkuyu anlatayım derken cümlelerimi toparlıyamıyorum,affınıza sığınıyorum, beni azda olsa tanıyanlar ne demeye çalıştığımı anlayacaklardır!.. ☺
Bu tarifi dün ''Cumhuriyet Bayramı'' için bir kez daha denedim!!! Yeni üyem olan ♥''Sevgili Biricik Yeğenim Tamay'ıma''♥ sürpriz yapıp şimdi yayınlıyorum!♥ Gençlerimiz bizim geleceğimiz!..Biz büyüklerimizden emanet aldığımız bu güzel mirası onlara emanet etmenin ve bu yıl 89.yılı kutlanan Cumhuriyet Bayramımızın çoşkusuyla içimiz gururla dolarken yüreklerimizdeki o güzel duyguları herkesin aynı hissettiğini düşünmekteyim!!! Ne mutlu bizeki böyle kutlayabileceğimiz güzel bayramlarımız var!!!
♥ ''C U M H U R İ Y E T    B AY R A M I M I Z   
K U T L U    O L S U N!'' ♥
Şimdi verdiğim tarif ilk denediğim Dondurma Külahında Muzlu Kek!..Dün yaptığım ise biraz daha farklı.Fakat onuda bu tarifden sonra burada paylaşacağım!..İkiside denenmeye değer!.. Hele çocukların buna bayılacağını, büyüklerinde hayır diyemeyeceğini bildiğimden her iki tarifide ayrıntısıyla aktaracağım!!! ☺ Zira bizim evde bu çok ilgi gördü, afiyetle yenildi, tadı damaklarımızı şenlendirdi!..
Tabii yine benim kafamda bununla ilgili değişik versiyonlarına ilişkin fikirler uçuştu! ☺☻
Lütfen sizlerde deneyip, benimle paylaşırsanız çok memnun olurum!.. Farklı önerilerinizi beklerim!!!
Bu tarifi nereden buldun, gördün nerseniz!?.. şöyleki; Bir gün Sevgili Derya Baykal'ın programında Şefika Hanım bunu yaparken bana çok enteresan geldi.Ve hemen bunu yapmalıyım diyip, işe koyuldum.Tarifin linkinide sizlerle paylaşmak isterim.Biliyorsunuz ben hangi tarifi nereden deniyorsam, bana ait olmayanları,burada link vererek paylaşmaktan hiç çekinmem,belirtirim.Bazıları bunu gözardı ediyor.Bence emeğe saygısı olan asla çekinmeden yazar,söyler!!!Kaynak belirtmenin ne sakıncası var bilemiyorum?..Orjinalinin tarifi için Dondurma Külahında Muzlu Kek linkini tıklayabilirsiniz! Şimdi malzeme ve yapılışına geçelim!!!
 Malzemeler; 1 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 100gr. eritilmiş tereyağ, 3-4 adet ezilmiş muz, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1,5 su bardağı elenmiş un, 1 paket antepfıstıklı çikolata.
Üstlerini ve etrafını bulamak için; 80 gr. bitter çikolata, 1/2 paket krema, 2-3 kaşık hindistancevizi,fıstık ve pasta süsü!
Yapılışı; Yumurtayı, şekerle birlikte çatalla karıştırıyoruz. İçine eritilmiş tereyağı, ezilmiş (Püre kıvamından biraz parçalı) muzları ekliyoruz.İri parçalara böldüğümüz fıstıklı çikolatayıda katıyoruz. En son kuru malzemeleri (un,vanilya ve kabartma tozu) şöyle bir hafifçe ekleyip, karıştırarak, dondurma külahlarına 1 parmak boşluk bırakacak şekilde dolduruyoruz. 175 derecede külahları fırın kabına dik olacak şekilde koyup,pişiriyoruz. Fırından çıkan külahları 10 dakika bekletirken sosunu yapıyoruz. Yarım paket kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp, altını kapattıktan sonra bir paket bitter çikolatayı içine atıp devamlı karıştırarak, erittikmi sosumuz hazır oluyor.Külahlarımızı bu sosa bulayıp,üstlerini hindistan cevizi, fıstık veya pasta süsü ile süsledikten sonra tekrar buzdolabına 10 dakika daha koyup biraz donmasını bekliyoruz.Çıkardıktan sonra istediğimiz şekilde servis yapabiiriz. Fazla bekletmememiz gerekiyor. Zaten böyle bir güzelliğin bekleyeceğini hiç zannetmiyorum. ☺☻ Yanına hafif fırınlanmış şeftali veya meyva ile servis yaptıkki, çok fazla kalori almayalım diye!!! ☺☻ Yoksa dayanamayıp hepsini insan yiyebilir!!!... Aman dikkat diyorum... Sonra kilo aldıkda gibi sözler duyup külahları değişmeyelim(!)
Afiyetler olsun!
İsteyen dondurmada yanına koyabilir.Biz bunları yaz sıcağında yaptığımızda yanına dondurmasını eksik bırakmadık, pek bi' güzel oldular!.. Bundan sonraki tarifte ise biraz daha farklı sunum denedik, onuda az sonra vereceğim, lütfen takipte kalınız.. ☺
Bakın gördüğünüz gibi size yeni lezzetler sunmak için hep kendimi feda ettim, tattıkta tattık, gelsin kaloriler...ımmm ımmm ☺
Bu yeni fotoğraflarıda şimdi paylaşıyorum!..Eşim meyva alırken mevsimi olmamasına rağmen gidip çilek almış,kokusuna dayanamadığını söyledi!..Ben onun tabağına koydum,kendim inanın yemedim! Biliyorsunuz çilek nisan sonu,mayıs başı diyelim çıkıyor.Yoksa benmi şaşırdım, satanlarmı şaşırdı,artık herşey mevsiminden önce bulunur oldu?..Herşey mevsiminde güzel.Sizde mevsiminde tüketmeye çalışın, o zaman daha lezzetli ve doğal oluyor!!!










2 yorum:

  1. bu daha bir değişik görünüyor sanki.bundanda tatmak isterim açıkcası

    YanıtlaSil
  2. Tabiiki!.. Bekleyin yeni versiyonları geliyor! ☺

    YanıtlaSil