Benim Lezzet Dünyama Hoşgeldiniz

Benim Lezzet Dünyama Hoşgeldiniz
Sevinç'in Lezzet Defterine Hoşgeldiniz !

Sevinç'in Lezzet Defterine hoşgeldiniz!

Yeni Lezzetlerde buluşmak dileğiyle!...

30 Nisan 2013 Salı

Elmalı, Havuçlu Milföyden Tart!..

Merhaba Sevgili Bloğum!..
Yoğunluktan ve bir takım aksaklıklardan burayı ihmal etmiş bulunmaktayım!..Ne zaman buraya tarif girmeye kalksam arka arkaya bi'sürü engel karşıma çıktı!..ertemek zorunda kaldım :( Size şöyle özet geçmeye çalışayım; birincisi diğer tasarım bloğumla uğraşırken başka platformda başka blog açtım!..Maalesef hepsine aynı anda yetişme gibi bir imkan olmadığından burasını ihmal ettim!..Tarifler biriktide birikti. Diğer tarafdan bu sosyal medyayı kavramaya çalışırken bana enteresan gelen ama belkide bir çoğunuza çok fazla ilginç gelmeyen durumlarla karşılaştım!.. İki yıla yakındır (Haziran 2011) aktif internet kullanıcısıyım!..Daha önce kullanmıyor muydun? diyeceksiniz. Kullanıyordum ama bu kadar yoğun değil. Sadece merak ettiğim konu varsa veya ödev hazırlığı için!.. oda internet kafeden 1-2 saatliğine!.. Daha sonra baktım bu iş böle yürümez eve internet bağlattık. Zaten oldum olası internet kafe ortamını pek sevmedim gitti. Şimdi elimin altında olmasının verdiği rahatlıkla istediğim her an, her saat girebiliyorum!.. ☺ Bunun hem olumlu hemde olumsuz tarafları olduğunu artık hepimiz biliyoruz.Vee son iki aydır da yoğunluğum epeyce artı. Tasarım bloğumla uğraşırken, adı; (%100 Sevinç)Fashiondesign bununla yetinmeyip bide SevoM adında bir blog daha açtım!.. İlkinden biraz daha teknik çizime ağırlık verdiğim bir blog!.. Daha çok acemiyim. Bir sürü öğrenmem gerekenler var.Eksiklerimi tamamlamakda oldukça zamanımı aldı. Biliyorsunuz diğer sosyal medya ağlarında açtığım hesaplarda var. eee zor olsada kurtardığım Facebook hesabım var. Twitter zaten ayrı bi' olay!..Derken Instagram var. Pinterest , Tumblr Yani varda var!.. ☻Tüm buralarda gördüğüm şu; yaptığınız paylaşımları ilk önce sizi bi' heveslendirerek beğeniyorlar.Sizde buna seviniyorsunuz. Bazılarını takibe alıyorsunuz.Daha sonra bu takip ettikleriniz yüklediğiniz fotoğraf paylaşımlarınızı, gönderilerinizi görmezden gelip,beğenmiyorlar!.. aaa ne oldu şimdi diyorsunuz?!.. Buralarda etiketleme yada diğer adıyla tag olması gerektiğini öğreniyorsunuz. Bu taglere göre beğeni yapanlar zaten başlıbaşına enteresanlar!.. Hatta onlara espirili bir fotoğraf koydum bazısı anladı, bazısı (dilimizi bilmediğinden diye düşünmekteyim!) anlamadı. Üstüne alınıp, takipten kaçanlar oldu. Ben onları hemen unfollow ettim!.. Yani Beğen yapıyor, Follow etmiyor, Follow edende, Like etmiyor!.. özü bu!!!.. ☻ Fotoğrafı buraya da şimdi koyuyorum, bakalım siz ne diyeceksiniz!.. Ben bunu yaparken çok güldüm.Bir anda aklıma geliverdi!..  : p
Bu Instagram'a göndermeler!..
 
Bu sosyal medyada en sinir olduğumda şu; yorum yazıyorsunuz, hatta link atarak fotoğraf  falan yüklüyorsunuz!.. Bırakın gönderiyi beğenip, yorum yazma zahmetine bile girmedikleri gibi sorunca da ya görmedim, yada vaktim yok, aradan kaçmış gibi v.s bir sürü geçiştirme amaçlı içi boş yorum!.. Size ne kadar değer verip vermediği ortada!.. Ondan sonra insan hayal kırıklığı ile bir daha sayfaya uğramak dahi istemiyorsunuz!.. Madem okunmuyor biz niye yazalım.Cevap verme nezaketini bile göstermiyorlar!.. Ben böle şeyler kırılmıyorum dersem yalan olur.Sitem dolu satırlarımdan sonra bu tarifi nasıl vereceğim bilemiyorum. ☻Umarım bundan sonra oralara vereceğim zamanımı buraya verir sizlere daha çok tarif aktarabilirim!.. Tabii diğer bloglarımıda ihmal etmek istemiyorum!.. Sosyal medya insanı hem sosyalleştiriyor hemde farkında olmadan da asosyalleşebiliyorsunuz!.. Bu tarifte benim bi' anlık sıkıntımla ortaya çıktı. Evde dolabı açtım bir baktım ne zamandır milföyle ilgili bir deneme yapmamışım!.. Ben tuzlu yerine tatlı bir lezzet düşünürken; havuçları,elmaları görünce bunu yaptım!.. Yaklaşık 1,5 ay falan oldu!.. Görüldüğü üzere ancak yayınlayabiliyorum!.. Hatta Instagram'da da paylaştım!..Görmek isterseniz; sağ tarafda Sevinç'in bağlantıları bölümünden Instagram'ı tıklayıp görebilirsiniz!..☺
Oldukça pratik kolay bir lezzet oldu!.. Sadece iç harcı hazırlarken havuç rendeleme ve elma faslını saymaksak!.. Artık onlarıda bi' zahmet önceden yapıp, soğumaya bırakırsanız, işiniz kolay!..
Görüntüsüde albenili, misafirlerinize yada kendinize arada böle ödüllendirmeler yapabilirsiniz!.. Sunumu oldukça şık!..
Malzemeler; 5-6 adet havuç, 4-5 adet elma!.. 1 su bardağı toz şeker, bir çay kaşığı tarçın(1 adet çubuk tarçında olabilir,tercih sizin),2-3 adet karanfil, 7-8 damla limon suyu, 1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz, süslemek için, haşhaş, toz fıstık, hindistancevizi rendesi, nane yaprağı, 1 yumurta sarısı, 10 adet oda sıcaklığında beklemiş milföy yaprakları!..
Yapılışı; Havuçları rendeleyin, elmaları da aynı şekilde rendeleyin. Bir kaba alın. İçine şekeri, karanfili ve çubuk tarçını koyun.1 çay bardağı su ile yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almadan, 5 dakika önce limon suyunu ekleyin.Bildiğiniz ağdalı bir kıvam elde edin. Kenara alın soğusun!..Bu arada tart kalıplarınızı yağlayın. Kare milföyü kalıbınıza elinizle yerleştirin. Dışarı sarkan parçaları bastırarak koparın. Kalıbın şeklini alacak. Çatalla gelişigüzel delikler açın.Ortasına harçtan koyup,yayın. Başka bir milföyden uzun çubuklar kesin. Bunları kafes şeklinde yerleştirin.
Ben yıldız şeklinde de yaptım.O da çok hoş oldu!.. Bu şekilleri daha önce kardeşimin doğum günü için yaptığım Sevda Kurabiyeleri denemelerinde kullanmıştım!..
Değişik şekilleri sizde yapıp, bu olayı şenlendirebilirsiniz!.. Ben yaparken hem kafamı dağıtıyorum, hemde o anda içimden ne gelirse onu yapıyorum!.. Benim için terapi gibi, çok rahatlıyorum!..Sonunda da lezzetli tatlar ortaya çıkıyor, artık ne kadar elimden gelirse, ne kadar becerirsem!..☻Sonuçlarıda sizlerle paylaşarak daha da mutlu oluyorum!..
Ay yıldız, gül, yuvarlak v.s. denedim. Üstlerine ceviz, fıstık koydum.Haşhaş ve hindistancevizi rendesi serptim!..Yumurta sarısı sürüp, fırına verdim!..
180 derecede 20-25 dakika pişirdim. Soğuyunca kalıptakileri zedelemeden çıkardım. Üzerine fıstık v.s. serpebilirsiniz. Nane yaprağı ile süsleyip, ister çayınız-kahvenizle artık ne ile olur bilemem onunla servis yapabilirsiniz!.. 
Biz sevgili eşimle ılık iken kendime kapiçino onada sıcak çikolata yaparak afiyetle yedik. Hatta havaların iyice ısındığı şu günlerde yanına bir top dondurmada koyarak yiyebilirsiniz!.. Keyifli, güzel günler olsun!..
Gördüğünüz gibi çokta kolay!..
Afiyetler olsun hepinize!...☺
Buda sizlere hazırladığım videosu!.. ☻
 





1 yorum: