Malzemeler :
- 1 kilo kereviz,
- 3-4 adet havuç,
- 1 adet soğan,
- 1 adet limon suyu (taze sıkılmış olsun, sakın hazır kullanmayın!)
- 4 adet portakal suyu (taze sıkılmış),
- 1,5 çay bardağı zeytinyağı,
- 1 tatlı kaşığı şeker,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- dereotu,
- kıyılmış kereviz yaprakları ! Yapılışı: Kerevizleri soyup, halka halka keselim.Orta göbeklerini dolma oyucusu aleti ile bastırarak çıkaralım. Kerevizlerin kararmaması için limon suyu bulanan kapta bekletilmesi gerektiğinden verdiğim limon adetini arttıralım, 2 olsun.☻ Havuçların dışını traşlayıp, yuvarlak keselim. Bir adet yemeklik doğranmış soğanı tencereye alalım. Zeytinyağını önceden koyun. Soğanın üstüne kerevizler. Kerevizlerin ortasına havuçları yerleştirelim. Limon suyunu, portakal suyunu, tuzunu, şekerini, kereviz yapraklarını ve kıyılmış dereotunu koyup üzerine 1 parmak su geçinceye kadar koyalım. Tencereniz geniş, yayvan karnıyarık tenceresi türünden olursa çok daha güzel olur. İlk önce orta hararetli ocakla 10 dakika sonra kısık ateşte 15 dakika yavaş yavaş pişirin. Pişip, pişmediğini ya bi' çatalla yada bıçakla kontrol edebilirsiniz. Yumuşamışsa tamamdır. Ocağını altını kapatıp, ılınmaya bırakın. Servis tabağına alın. Üzerini dereotu ile süsleyip, servis yapabilirsiniz. İnanın kerevizin kokusunu ve tadını sevmeyenler bile buna tadınca bayılacak. ☺Şimdiden kolay gelsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder