Önce şu soru akla gelebilir?..Bu çorbanın adını neden ''Şifa Çorbası'' koydunuz diye?..Zaten adı üstünde!..Havaların artık kışa iyice döndüğü bu soğuklarda vücudumuzun direnç mekanizmalarını harekete geçirmesini istediğimden dolayı, dolabı açtım elimdeki tüm malzemelerimi önüme koydum.Yemek yapmaya kalksam baktım yeterli miktarda gözükmüyorlar.Çorba fikri bana daha yakın geldi.Aynı zamanda da vücut ödemini arttırmasını istediğim için çorbada karar kıldım.Oldum olası çorbasız hayat düşünemeyenlerdenim.Her mevsim çorbaya asla hayır demem,bayıla bayıla içerim! Hele sevdiğim bir tas sıcacık dumanı üstünde limon sıkıp içilen bir çorba oldumu ohh değmeyin keyfime!..
Rahmetli Sevgili Baba'cığımda bir çorba severdi bende ona çekmişim,babasının kızıyım!..Nurlar içinde yatsın!.. ♥ CANIM BABAM ♥
Rahmetli Sevgili Baba'cığımda bir çorba severdi bende ona çekmişim,babasının kızıyım!..Nurlar içinde yatsın!.. ♥ CANIM BABAM ♥
Çorbamın yanındaki diğer güzelliklerinde tarifini merak etmeyin sırası gelince hepsini paylaşacağım!..Bende tarif çok!Bazen hangisini öne alıp yayınlasam bi' türlü karar veremiyorum!..☺
*Malzemeler ;
Kışın olmazsa olması Çok Sevgili Pırasa(1 adet),1 tane orta boy kereviz,2 adet domates,2 adet havuç,1 adet patates,2 küçük buket karnabahar(Orta boy karnabaharın içinden iki tanesini koparıp kullanabilirsiniz),1 büyük soğan,3 diş sarmısak,1/2 su bardağı kırmızı veya sarı mercimek,1/4 su bardağı bulgur,3 yemek kaşığı yulaf ezmesi,yarım demet maydanoz,10 dal dereotu,varsa taze nane yoksa kuru nane,sumak,acı severler kırmızı pul biber ekleyebilir,kimyon(Benim vazgeçilmezim)deniz tuzu,zeytinyağı ve bir çorba kaşığı tereyağ,fesleğen,kekik,1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası,limon!
Yapılış; Yapılışı sizi fazla yormayacak,çok kolay!..İlk önce kullanacağımız tüm malzemeleri bol suda iyice yıkayıp,kenara alalım.Pırasayı 2-3 parmak kalınlığında doğrayalım.Ardından soğanı,havucu,kerevizi,patatesi irice doğrayıp tencereye atalım.Mercimekleri ve bulguru ekleyelim.Sarmısakları rendelemeyi açıkçası ben tercih ediyorum.Aroması çok daha güzel ortaya çıkıyor.Domatesleri (Şimdi bu domates zamanı geçti diyenler olacaktır.Onlar lütfen bunları zamanında kullandığı unutmasınlar.)irice doğrayıp,karnabaharıda elimizle kırıp içine ekleyelim.Yani sizi burada biraz doğrama,kıyma işlemleri biraz oyalabilir.Ama bilin sonunda kendi ellerinizle yaptığınız çorba diğer hazır çorbaları lezzet ve vitamin değerleri açısından sollar!..Tüm malzemelerinizi doğrayıp kattıktan sonra üstüne sıcak suyunu koyup,pişmeye bırakıyoruz.İçine yulaf ezmesinide eklemeyi unutmayın.Sebzeler hafif yumuşayınca; blendırla hepsini parçalama işlemine tabi tutuyoruz.Sonra tavada yağları kızdırıp,salçaları ve baharatları ekleyip,hafifçe döndürerek tencereye boşaltıyoruz.Enson kimyonunu baharatını ve tuzunu tekrar kontrol edip, kendi damak zevkinize göre ayarladıktan sonra çorbanız sıcak sıcak içmeye hazır hale gelecektir. Şimdiden herkese şifa olsun diyorum...
Afiyetler olsun!...
harbiden şifa çorbası:)
YanıtlaSilGerçekten yapıp,içince ne demek istediğimi anlayacaksınız,denemenizi öneririm!.. ☺
YanıtlaSil