Fakat şuan için benim beğendiğim bu sos oldu. Oldukça pratik,kolay ve lezzetli!.. İlk önce sosu hazırlayıp,bagetleri bununla dinlendirip, buzdolabına oradanada fırına veriyoruz!.. Sonuç; yumuşacık, lokum gibi,kemiğinden ayrılan enfes bir lezzet damaklarınızı şenlendiriyor... eeee daha ne olsun!.. Hatta birgün önceden de marine edilip, bekletilerekte rahatlıkla yapılabilir!.. ☺
Malzemeler;
- 12 adet tavuk baget,
- 2 çorba kaşığı domates salçası,
- 2 çorba kaşığı biber salçası,
- 6 diş sarmısak,
- 1 çay bardağı zeytinyağı,
- 1 tatlı kaşığı limonsuyu,
- 3 tatlı kaşığı kimyon,
- 2 tatlı kaşığı kekik,
- yeteri kadar tuz.
- İstenirse acı sevenler,pulbiberide ekleyebilir,ben acı yiyemediğim için pek tercih etmiyorum.
- Ayrıca taze kekikte kullanılabilir.
- Bir tutam ince kıyılmış maydanozda ekleyebiliriz. Tercih tamamen sizin damak zevkinize kalmış. ☺
Yapılışı;
Bir kaba salçaları,zeytinyağını,limonsuyunu,baharatları,tuzu,kıyılmış maydanoz ve dövülmüş sarmısakları koyup karıştırıyoruz. İçine bagetleri ekleyip,ellerimizle iyice yoğurup,sosu her tarafına yedirebilmek için karıştırıp,yoğuruyoruz!.. Enaz 2 saat üstü kapalı bir biçimde buzdolabında bekletip,yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yayarak 200 derecede hertarafı nar gibi kızarana dek pişiriyoruz. Her fırının performansı farklı. Ben 30-35 dakikada istediğim renge ulaşınca fırını kapatıp,dinlendirmeye bıraktım. Yanınada mercimekli salata ile servis ettim! Afiyetler olsun!..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder